- Chelner, ma grabesc... Ce-mi puteti aduce cel mai repede?
- Paltonul dumneavoastra, domnule!
- Ospatar, ce-mi recomanzi azi?
- Friptura flambata la tava, fasole frecata flambata, clatite flambate si inghetata flambata.
- Ce Doamne iarta-ma, aici totul se serveste flambat.
- De obicei nu, domnule, dar azi bucataria e in flacari.
- Chelner, e o musca in ciorba!
- Da domnule, si daca binevoiti sa observati, pentru compensatie aveti un paianjen pe paine.
Un marinar batran il intreaba pe chelner:
- Cum se numeste apa asta chioara?
- Supa, domnule.
- Ia te uita, minune, am navigat 30 de ani prin supa fara sa stiu cum ii zice.
Seful de sala il intreaba pe ospatar:
- I-ai facut clientului de la masa 3 nota de plata?
- Da, domnule.
- Extraordinar tip! Continua sa zambeasca.
Clientul la fiecare inghititura de vin, exclama:
- Delicios, minunat! o sa-l recomand si prietenilor mei.
- Va place atat de mult vinul nostru? intreaba bucuros ospatarul.
- Da domnule, o spun pe baza intregii mele experiente.
- Lucrati la Vinalcool?
- Nu. Sunt patronul unei firme de otet, iar sorti...
- Ospatar, acesta bucata de carne cruda indraznesti s-o numesti friptura?
- Iertati-ma, domnule, dar eu sunt ospatar nu lingvist.
- Chelner, unde e patronul?
- Lipseste, domnule.
- Si cand se intoarce?
- Daca se comporta bine, peste vreo doi ani!
- Ospatar, acesta bucata de carne cruda indraznesti s-o numesti friptura?
- Iertati-ma, domnule, dar eu sunt ospatar nu lingvist
La restaurant:
- Chelner, ai picioare de broasca?
- Nu domnule, asa umblu eu...
- Ospatar, ce-mi recomanzi azi?
- Friptura flambata la tava, fasole frecata flambata, clatite flambate si inghetata flambata.
- Ce Doamne iarta-ma, aici totul se serveste flambat.
- De obicei nu, domnule, dar azi bucataria e in flacari.
Unu' care isi sorbea cafeaua intr-un restaurant, il intreaba pe ospatar:
- Ospatar, ti-am cerut cafea sau ceai?
- Dar ce gust are domnule?
- De gaz.
- Atunci sigur e cafea, ceaiul nostru are gust de terebentina