Cu două mii de ani în urmă, atleţii greci mâncau foarte multă miere în timpul antrenamentelor pentru Olimpiadă, fiind conştienţi de aportul de energie adus de acest aliment, care contribuie la creşterea performanţei. De atunci, mierea s-a dovedit a fi ...
Preparate bogate în kilocalorii, măslinele negre şi mierea nu trebuie să lipsească dintr-o dietă echilibrată, dar cantitatea lor trebuie redusă, mai ales când vrem să scăpăm de câteva kilograme, potrivit Gândul
Unele dintre alimentele săn...
Statisticile privind incidenţa diabetului în România situează ţara noastră pe primele locuri în Europa în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri. Potrivit statisticilor, 600.000 de persoane suferă de această afecţiune, dar numărul real al ...
România s-a calificat în semifinalele competiţiei "Cele şapte minuni naturale ale lumii", Parcul Naţional Retezat clasându-se pe locul al zecelea între cele mai frumoase parcuri naţionale, păduri şi monumente naturale ale lumii.
"Avem motive să sărbă...
Pentru prelungirea reprizelor de sex, experţii în nutriţie spun că dieta ar trebui să conţină şi L-Arginina, un aminoacid, care acţionează asupra organismului bărbaţilor ca şi Viagra. Specialiştii spun că acest aminoacid creş...
Se spune ca ochii sunt unul dintre cele mai sensibile organe ale corpului nostru. Iar pentru a le spori frumusetea si pentru a-i mentine intr-o forma grozava este necesar sa le acorzi o ingrijire corespunzatoare. Asta inseamna inclusiv odihna, somn si consumarea alimentelor care iti imbunatatesc ved...
Un pahar de suc de afine pe zi previne pierderile de memorie, stimulând capacitatea de rememorare a creierului, potrivit unui studiu american, ale cărui concluzii au fost publicate în Journal of Agricultural and Food Chemistry, informează dailymail.co.uk.
Potrivit experţilor america...
Medicii spun că temperaturile scăzute pun sistemul imunitar la încercare. Astfel că specialiştii recomandă ca în această perioadă să acordăm o atenţie deosebită alimentaţiei, deoarece aceasta oferă organismului toţi nutrienţ...
Persoanele care nu sar peste prima masă a zilei prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de diabet, cogitates sau boli de inimă, susţin nutriţioniştii, potrivit Gândul.
Micul dejun este considerat principala masă a zilei. Nutriţioniştii spun ...
După ce au dovedit deja că ciocolata neagră este o bună sursă de antioxidanţi şi de acizi graşi benefici organismului, cercetătorii susţin că acesta previne şi excesele alimentare din perioada Crăciunului, informează dailymail.co....
Cercetătorii ne arată că putem creşte şansele de a ne menţine un creier sănătos chiar şi la o vârstă înaintată dacă adăugăm alimente “inteligente” la regimul alimentar zilnic.
De exemplu, afinele ajută la protejarea cre...