Cu două mii de ani în urmă, atleţii greci mâncau foarte multă miere în timpul antrenamentelor pentru Olimpiadă, fiind conştienţi de aportul de energie adus de acest aliment, care contribuie la creşterea performanţei. De atunci, mierea s-a dovedit a fi ...
O concentraţie mai mare în organism de colesterol bun (lipoproteine cu densitate mare/ HDL) este benefică nu doar pentru sistemul cardiovascular, ci şi pentru creier, pe care îl protejează contra maladiei Alzheimer, informează cercetătorii americani, citaţi de Re...
Un pahar de suc de afine pe zi previne pierderile de memorie, stimulând capacitatea de rememorare a creierului, potrivit unui studiu american, ale cărui concluzii au fost publicate în Journal of Agricultural and Food Chemistry, informează dailymail.co.uk.
Potrivit experţilor america...
Pentru unii, a-ţi intensifica funcţiile psihice prin intervenţii asupra creierului este echivalentul unui tunning auto. Întrucât ambele situaţii vizează îmbunătăţirea performanţelor, în măsura în care acest lucru poate fi obţinut făr...
Cercetătorii ne arată că putem creşte şansele de a ne menţine un creier sănătos chiar şi la o vârstă înaintată dacă adăugăm alimente “inteligente” la regimul alimentar zilnic.
De exemplu, afinele ajută la protejarea cre...